Sportsko turistički kompleks Miloša Teodosića doprinosi razvoju turizma na Divčibarama

Divčibare su mesto na kome su, zbog veoma povoljnih klimatskih uslova i kvalitetnog čistog vazduha sportisti godinama unazad vršili pripripreme za sportska takmičenja.

Do velikog napretka u razvoju sportskog turizma na Divčibarama dolazi 2017. godine kad je košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić zajedno sa svojim bratom Jovanom i započeo izgradnju sportsko – turističkog kompleksa sa 80 soba, kongresnom salom, fitnes centrom, sportskom salom, četiri terena za košarku, i po jedan za odbojku, rukomet i fudbal.

Sportsko hotelski kompleks na Divčibarama
foto: blic.rs

Istovremeno, Grad Valjevo i Republika Srbija su izradom i finansiranjem mnogobrojnih projekata preko resornih ministarstava, kao što su obnavljanje i proširenje putne mreže, ulaganje u osavremenjavanje vodovoda na Divčibarama, izgradnjom dečjeg igrališta u centru Divčibara, postavljanjem velikog broja drvenih stolova sa klupama uz mnoge pešačke staze i mnogim drugim projektima doprineli unapređenju infrastrukture i turizma Divčibara.

Iz ovih razloga na Divčibare dolazi sve veći broj sportista jer Divčibare su zaista mesto na kome sportisti na čistom vazduhu mogu da obnove svoju snagu.

Tako je Miloš Teodosić, odlukom da na Divčibarama izgradi hotelski kompleks, doprineo širem razvoju Divčibara ali promociji Divčibara kao jednog zdravog turističkog mesta.

Činjenica da se na Divčibarama mnogo bolje organizam obnavlja upravo zbog čistog vazduha ispunjenog jodom koji donose vazdušne struje sa Mediterana mešajući se sa vazdušnim strujama sa Karpata i Panonske nizije .

Veoma lako možete zapaziti, pogotovo ako ste došli iz nekog grada, kolika je razlika u disanju nakon par dana provedenih na Divčibarama. Čak i samo jedan dan proveden uz laganu šetnju ka nekom od vrhova Divčibara, uticaće na povećanje kapaciteta pluća.

Ako se bavite sportom kao amater, trčanje, vežbe i sve ostale aktivnosti se mnogo lakše izvršavaju i imate više snage kad ste na Divčibarama. Zato je preporuka svim sportistima koji još nisu dolazili na Divčibare da dođu makar na samo jedan dan i osete povećanje fizičkih sposobnosti.

Sigurni smo da će novoizgrađeni sportski kompleks svojom ponudom zadovoljiti interesovanja kako posetilaca hotelskog kompleksa Miloša Teodosijevića tako i turista koji smeštaj plaćaju vaučerima za odmor u nekom od apartmana Divčibara.