Skijanje na planini – Divčibare sezona 2014/ 2015

Divčibare, poznati zimski centar na planini Maljen, pravi su raj za ljubitelje skijanja i zimskih sportova. Divčibare su samo 37km udaljene od Valjeva i 120km od Beograda. Klimatski uslovi koji vladaju na ovoj prelepoj planini pogoduju svim vrstama zimskih sportova, od kojih je skijanje najpopularnije.

Skijanje na planini - Divčibare - žičara
Skijanje na planini – Maljen – Ski centar Divčibare – Apartmani Šumski raj  064 98 24 008

Na Divčibarama je za ljubitelje skijanja na planini uređeno nekoliko ski staza

Na Crnom vrhu, sa njegove severne strane, nalazi se najduža ski staza na Divčibarama, koja je duga 800m. Ova ski staza je opremljena dvosednom žičarom, čiji je kapacitet 1200 skijaša na sat. Pogodna je za iskusne skijaše.

Ski staza Crni vrh je dužine 600 metara i pogodna je za srednje iskusne skijaše. Staza ima visinsku razliku od 100 metrara i kompletno je osvetljena, što pogoduje ljubiteljima noćnog skijanja. Sa vrha ski staze se pruža prelep pogled na planine Zapadne Srbije.

Na Divčibarama se nalazi i nekoliko dečjih ski staza a za vreme zimske sezone, na Divčibarama radi škola skijanja.

Apartmani Šumski raj Divčibare poseduju ski opremu za iznajmljivanje, a za svoje goste dajemo popust i druge pogodnosti. Apartmani nude nekoliko vrsta smeštaja kao i sezonski i vansezonski popust za stalne ali i nove goste i mogu da ponude vrhunsku uslugu za prihvatljive cene.