Sezona volonterskih kampova u Srbiji u toku

Istraživači Srbije pozvali su mlade da učestvuju u međunarodnim volonterskim kampovima koji se održavaju širom Srbije i leto provedu sa vršnjacima iz drugih krajeva zemlje, ali i sveta.

volonterski kampovi u Srbiji
Volonterski kamp - ekologija.rs

Boravak na volonterskom kampu je besplatan, a volonteri rade na poslovima od javnog interesa za lokalnu samoupravu u kojoj se održava kamp, na taj način se usavršavaju, zabavljaju i sklapaju nova prijateljstva.

Mladi istraživači Srbije predlažu Eko kamp Titelski breg u Banatu, na obali Tise ili kamp na obali Dunava kod Apatina, gde će volonteri urediti biciklističku stazu.

Za one koji više vole umetnost i nove tehnologije organizovan je „freedom Art festival“ u Pančevu, a mladi mogu da se upoznaju sa starim zanatima na volonterskom kampu u Selu Zlakusa, poznatom po grnčarskoj tradiciji.

Prijavljivanje volontera i volonterki počelo je 19. juna i devet kampova je već uspešno završeno. Pored kampa na planini Mikulja koji je upravo završen, u toku su kamp ORA Pirot, međunarodni kamp Divčibare kroz objektiv stranca, dok 12. avgusta počinje kamp Sredimo Brus, na Kopaoniku.

Sredstva za finansiranje i sufinansiranje minimum 30 volonterskih kampova obezbeđena su kroz Javni konkurs Ministarstva omladine i sporta Republike Srbijei na njima će učestvovati mladi volonteri iz zemlje i inostranstva koji će utrošiti preko 26.000 radnih sati za razvoj lokalnih zajednica u Srbiji.

Više informacija možete pronaći na sajtu mladih istraživača Srbije www.mis.org.rs

Izvor: tanjug.rs