Proleće na Divčibarama 2017

Proleće na Divčibarama je vreme kada se priroda budi posle snega i niskih temperatura. Vreme kad snežne sportove, skijanje, sankanje i igre na snegu zamenjuju šetnja, vožnja bicikla, trčanje.

Borova sumaPriroda Divčibara je jedna od najzanimljivijih u Srbiji a same Divčibare obiluju velikim brojem potoka i rečica od kojih je vodopad Skakalo nadaleko poznata turistička atrakcija i omiljeno mesto okupljanja mnogih planinara i ljubitelja prirode.

Mali potocic nastao od topljenja snegaŠetnja Divčibarama u rano proleće kada toplo Sunce obasjava vrhove Divčibara predstavlja sjajan način da uživate u odmoru udišući čist planinski vazduh.

Divčibare su u proleće omiljena destinacija mnogih ekskurzija pa se najčešće u centru Divčibara može videti i veliki broj dece koja u grupama sa svojim učiteljima ili nastavnicima obilaze znamenitosti ovog poznatog planinskog turističkog centra.

Jahanje konja je iskustvo koje mnogi još nisu doživeli a vožnja turističkim vozićem je divan način da upoznate šta Divčibare mogu da vam ponude i napravite zanimljive fotografije prirode.

Stazica kroz sumu DivcibareAko dolazite iz većeg grada u kom nemate priliku da često šetate prirodom na Divčibarama ćete se osećati opušteno i rasterećeno. Šetajući se pešačkim stazama i puteljcima Divčibara, prolazeći kroz šume i livade pored predivnih malih potočića nastalih od topljenja snega tokom zime…

Ako volite prirodu sigurno ćete uživati posmatrajući sunčeve zrake kako se odbijaju u razigranim vodama mnogih potočića, slušati žubor vode i cvrkut ptica.

Miris borovine koji osetite čim dođete na Divčibarama učiniće da zaboravite na svakodnevne aktivnosti gradskog života i bar na neko vreme se prepustite uživanju u prelepom okruženju Divčibara.

 

Mali potocic nastao od topljenja snega