Planinski biciklizam Divčibare – popusti za boravak

Planinski biciklizam je sport gotovo identičan klasičnom biciklizmu sa razlikom u terenu za vožnju i opremi. Dok se kod klasičnog biciklizma akcenat stavlja na vožnju po asfaltiranim putevima što rezultira debljinom rama i guma na biciklu, za planinski biciklizam, ram bicikla najčešće ima ugrađene amortizere zbog kojih je sam bicikl elastičniji a gume na točkovima su deblje, prilagođene kamenjarskim putevima. Vožnja ovakvog bickla bazira se na vožnji po planinskim, off-road terenima. Planinski biciklizam Divčibare imaju idealne staze za vožnju bicikla.

Vožnja biciklom kroz Divčibare ima pozitivan zdravstveni efekat, jer osim aktiviranja mišića, dolazi do povećanog unosa čistog vazduha u organizam. Zbog spoja morske, karpatske i panonske klime, na prosečnoj nadmorskoj visini od 1000 metara, Divčibare su pogodne za disajne organe. Možda je vreme da spakujete svoj sobni bicikl i da lepo vreme iskoristite za vožnju pravog bicikla po Divčibarama i udišete čist vazduh punim plućima. Efekti su neuporedivo bolji.

Ako ste ljubitelj vožnje bicikla u prirodi, na sajtu stazeibogaze.info možete pronaći dosta korisnih informacija i biciklističkih ruta kroz Divčibare.

Naravno ne zaboravite da iskoristite pogodnosti jer je sezona planinskog biciklizma upravo u vreme kad u Apartmanima Šumski Raj možete boraviti uz popuste, a ako dolazite u grupi, cene su još povoljnije. Zato ako dolazite na Divčibare ili prolazite vozeći se nekom od biciklističkih ruta, pozovite nas i rezervišite smeštaj.