Održani Dani gljiva 2015 na Divčibarama

Sajt Gljivarskog Društva Valjevo www.gljivarsko-drustvo.org.rs

Dani gljiva na Divčibarama ove godine bili su daleko posećeniji nego ranijih godina . Ova manifestacija od tada je menjala mesto održavanja pa je nekoliko godina bila održavana na Medvedniku , ali je ove godine ponovo vraćena na Divčibare . Da je ovo bio dobar potez svedoči i današnja poseta brojnih gostiju koji su došli ne samo iz Valjeva već i iz drugih gradova Srbije. „

image

Ljudi su navikli na Divčibare i iznenadjen sam posetom . Svi su došli i vreme je poslužilo . Mi smo ovde počeli jer smo želeli da promovišemo Divčibare početkom jeseni kada je poseta inače ovde malo slabija. Bili smo desetak godina ovde pa smo otišli na Medvednik jer smo smatrali da i ta planina zaslužuje promociju i sigurno da je tako . Ali naša manifestacija na Medvedniku počela je da dobija jedan drugačiji oblik koji mi nismo želeli i zato smo ponovo ovde .

Posebno je važno reći da ovde postoje i smeštajni kapaciteti što je na Medvedniku bio problem „, rekao je Dragić Tomić
organizator Dana gljiva .

image
Foto: vamedia.info

Masnifestacija Dani gljiva Divcibare pored prodajnih izložbi ne samo gljiva već i domaće radinosti ima niz drugih dešavanja kao što su izložbe i izbor najboljeg dečijeg crteža, predavanja na temu gljiva , edukacija, ali i takmičenje u pripremi kotlića .

image
Foto: vamedia.info

Izvor: vamedia.info