„Moja Srbija“ kampanja za privlačenje domaćih turista

U prvoj nedelji juna počinje promotivna turistička kampanja „Moja Srbija“, kako bi se predstavile sve mogućnosti koje naša zemlja može da ponudi domaćim turistima.

image
Foto: rts.rs

Direktorka Turističke orgnizacije Srbije Gordana Plamenac najavila je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da će kampanja početi 3. juna, izložbom u Karađorđevoj ulici, ispod Brankovog mosta u Beogradu.

„Aktivni odmor i prirodne lepote mi pokušavamo da približimo našim sunarodnicima i time ćemo krenuti u ovu letnju kampanju. Izložba traje od 3. do 7. juna a onda, od 12. juna, kreće karavan kroz Srbiju“, objašnjava Plamenac.

Karavan će obići Užica, Čačak, Niš, Leskovac, Suboticu, Novi Sad, Novi Pazar, Kraljevo, a poslednje stanice, 11. jula, su Kragujevac i Beograd.

Direktorka TOS-a kaže da je cilj kampanje da se domaći turisti privuku i privole da bar jedan dan odmora provedu u turističkim centrima u Srbiji.
Sa druge strane, ulažu se napori da se u turističkim centrima produži sezona i da, na primer, planine postanu celogodišnje destinacije za odmor.

Turistički centri odazvali su se pozivu TOS-a i u saradnji sa njima, kao i sa lokalnim samoupravama sačinjena ja
kampanja.

Manifestacija koje mogu da privuku turiste ima mnogo, kaže Plamenac. Javnosti su najpoznatiji muzički festivali,
ali sada se radi na promociji onih manje poznatih kao što su, na primer, Dani vinskih podruma.

Svi su se pokrenuli da privuku što veći broj gostiju i ova kampanja je dobar primer saradnje privatnog, javnog,
vladinog i nevladinog sektora, zaključuje Gordana Plamenac.

Izvor: rts.rs