Letnje aktivnosti na Divčibarama – Divčibare ski resort

Panoramske voznje zicarom DivcibareDivčibare Ski Resort ovog leta nudi brojne sadržaje za aktivan odmor u prirodi.

Svakog vikenda, ukoliko vremenski uslovi to dozvoljavaju, od 11 do 17 časova, posetiocima su na raspolaganju: panoramske vožnje žičarom, streličarstvo, biciklističke staze, a uskoro i prvi zip line na ovim prostorima.

Panoramske vožnje žičarom

Panoramske vožnje žičarom do vrha staze i izlet na Crnom vrhu, na prelepoj visoravni planine Maljen, na Divčibarama.

Vožnja traje 15 minuta, a na vrhu staze, na nadmorskoj visini od 1.096 metara, moguće je napraviti pauzu i uživati u živopisnom pogledu na naše planine: Suvobor, Kablar, Ovčar, Zajčicu i Subjel, Goliju, Kopaonik, Zlatibor, Taru, Durmitor i Zvijezdu, Povlen, Magleš, Jablanik i Medvednik.

Žičara će raditi svakog sunčanog vikenda do kraja leta, subotom i nedeljom od 11 do 17 časova.

Biciklističke staze

Biciklističke staze na visoravni planine Maljen, na Divčibarama, pravi su izazov za sve ljubitelje planinskog biciklizma, ali i rekreativaca.

Na ski stazi „Crni vrh“ od ove sezone omogućen je brz, lak i bezbedan prevoz bicikala dvosednom žičarom na koju su montirani specijalni nosači za bicikle.

Ski staza Crni vrh duga je 850 metara i izazov je za sve koji vole brdski biciklizam. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara.

Streličarstvo

Na ograđenom i obeleženom terenu u neposrednoj blizini žičare i ski staze Crni vrh, uz prisustvo demonstratora, korisnici imaju mogućnost da se najpre upoznaju sa delovima streličarske opreme, uz demonstraciju odapinjanja strele iz luka, a potom i sami oprobaju u veštini gađanja strelom.

Zip Line

Prvi Zip Line na Divčibarama. Zip Line će biti dužine 70 metara. Planiran start ove aktivnosti je početak jula.

Više informacija na sajtu: divcibareskiresort.com

Izvor: www.divcibare.rs