Izbor adekvatne nepromočive zimske obuće

Kod priprema za zimovanje i odmor na planini, koji najčešće uključuje neke od zimskih aktivnosti na snegu, veoma je važno imati kvalitetnu i nepromočivu obuću otpornu na razne vremenske uslove.

Na našem tržištu se nalazi nekoliko proizvođača obuće kod kojih je na deklaraciji navedeno da je njihova obuća namenjena za vlažno vreme. Materijali kao što su Sympatex , Gore-tex , poseduju membrane koje su vodootporne i omogućuju nozi da „diše“ pa prilikom izbora obuće za zimu treba obratiti pažnju da li je obuća napravljena od ovih materijala.

Nepromočiva obuća za zimu sa Sympatex membranom

 

vibram đonovi logoTakođe kvalitet đona obuće je veoma bitan. Za đon je važno da je dovoljno jak ali da bude savitljiv kako bi kretanje bilo lako. Jedan od brendova koji je sinonim kvalitetnih đonova je Vibram
Španski proizvođač lovačke odeće i obuće Hart  je ima i na našem tržištu odlične vodootporne (lovačke) cipele (Sympatex – Vibram kombinacija), koje su se mogu kupiti u prodavnicama AGP Lovac ali treba obratiti pažnju da je đon Vibram, jer su ti đonovi izuzetnog kvaliteta i skoro neuništivi, dakle idealni za zimske uslove i obuću koja će Vam trajati nekoliko godina.

Ova obuća ne spada u najjeftiniju obuću koju možete pronaći na našem tržištu ali ako uzmete u obzir da ćete je nositi nekoliko godina, onda se isplati kupiti kvalitetnu nepromočivu obuću za zimu.