Divčibare – planina nadomak Beograda i Novog Sada

U planinskoj vazdušnoj banji i turističkom centru nadomak Beorada gostuju turisti iz cele Srbije ali i iz Bosne i okruženja.
Da na Divčibare najviše  vole da dolaze turisti iz Beograda i Novog Sada je već postalo poznato, ali Divčubare sve češće posećuju i turisti iz drugih većih vojvođanskih gradova.

Divčibare su izuzetno posećene i leti i zimi, kad ovde zbog predivnog snežnog pokrivača odmor i rekreaciju pronalaze brojne porodice sa decom koja uz igru na snegum brojne planinske sportove, skijanje, sankanje, provode nezaboravan odmor.

image

Veoma blaga i prijatna klima, i povoljan geografski položaja čine da na Divčibare dolaze mnogi turisti, jer su najbliža planina velikim gradovima.
Čist planinski vazduh omogućuje da Divčibare budu pogodne za lečenje bronhijalne astme, bronhitis hronični, neurovegetativni poremećaji a osim toga Divčibare pogoduju oporavku posle akutnih infektivnih bolesti i upale pluća.

U Apartmanima „Šumski Raj“ na Divčibarama, gostima je omogućeno da borave u jednom od tri apartmana koji su opremljeni kompletnom kuhinjom, kupatilom, dnevnom i spavaćim sobama, a ispred apartmana se nalazi obezbeđen parking prostor.