Čist planinski vazduh na Divčibarama je odličan čistač pluća

Čist planinski vazduh Divčibara je odličan „čistač“ pluća koja su kako kod dece tako i kod odraslih osoba boravkom u  gradovima izložena brojnim štetnim agensima koji svakim udahom ulaze u organizam.

uticaj-planine-na-zdravlje-dece

Planinsko sunce u kombinaciji sa čistim vazduhom je proveren „pojačivač“ apetita a utiče i na jačanje imunog sistema deteta.
Mikroorganizmi, koji izazivaju infekcije (bakterije i virusi) nisu ljubitelji planinskog sunca i vazduha, pa ih je neuporedivo manje nego u gradu. Boravkom u našim apartmanima, provodićete odmor u apartmanima koji su okruženi borovom šumom.

Razređen planinski vazduh sadrži manje kiseonika pa, posle određenog vremena, dolazi do povećanja broja crvenih krvnih zrnaca.Deci sa pojedinim vrstama alergije (na grinje, na primer) prija boravak na planini.
Svaki dan na planini je veliki dobitak za dete. Ipak, manje od sedam dana boravka nije pravi odmor (iz medicinskog ugla). Idealno je boraviti deset do petnaest dana jer se tada zaista može popraviti krvna slika, a tada i drugi blagotvorni efekti zimovanja dolaze do punog izražaja.

Idealno bi bilo da dete svake godine na planini provede bar desetak dana a Divčibare su pravo mesto za odmor i rekreaciju.