Amatersko planinarenje – Divčibare apartmani

Na samo sat i po vožnje od Beograda, bićete u prilici da  vidite lepote koje pružaju planine Srbije. Srbija ima toliko lepih mesta koje možete posetiti, ali ako želite da što pre osetite čist planinski vazduh uz lepote prirode, Divčibare su pravo mesto za odmor i planinarenje.

Zimi skijaški centar a kako krenu topliji dani, Divčibare su omiljeno turističko mesto za amatersko planinarenje, šetnje, vožnju biciklom.
Planinarska društva iz cele Srbije, na Divčibarama za svoje članove organizuju rekreativno planinarenje.

Čim se sneg na Divčibarama otopi, što se obično dešava početkom marta, penjanje do nekog od vrhova Divčibara za amatere i ljubitelje planinarenja  postaje lepa rekreacija. Osim planinarskih društava, često na Divčibarama možete videti planinare koji su u samostalnim grupama došli da planinare.

Ljubiteljma planinarenja preporučujemo planine.net.

Ako niste u kondiciji za planinarenje, takođe i šetnja po uređenim stazama do nekog od vrhova Divčibara ostavlja povoljne efekte na organizam.

Ostajanje na Divčibarama vikend ili par dana koliko vam prilike dopuštaju, oslobodiće vas napetosti i doprineti potpunoj relaksaciji organizma. Povećanje kapaciteta pluća i bolja cirkulacija su neke zdravstvenih pogodnosti aktivnog boravka na planini.

Naravno, ovom prilikom vas pozivamo da budete naši gosti, i boravite u našim apartmanima uz popuste koje smo vam pripremili.